Ja ets del Club Fresc?

LOGO CLUB FRESC HTAL

Subscriu-te al Club Fresc per rebre tota la informació del Festival abans que ningú i beneficiar-te de períodes de venda privada per triar les millors localitats possibles, a més d’ofertes i descomptes per a espectacles i activitats. 

* camps obligatoris

Sisplau, digue'ns quins són els tipus d'espectacles que t'interessen més:


Et podràs esborrar de la llista de distribució del Fresc Festival amb l'opció que apareix als nostres mails.

Per a més informació sobre privacitat visita https://www.frescfestival.cat/avis-legal-i-politica-de-privacitat/

El Fresc 22 es tanca amb més de 2.500 espectadors i s’acosta al 80 per cent d’ocupació

El Fresc, el Festival d’Estiu de Sabadell, ha tancat la seva cinquena edició amb molt bons resultats, tant pel que fa a l’assistència com a la qualitat artística dels espectacles inclosos al programa. En concret, 2.548 persones han passat pels Jardinets de la Fundació 1859 Caixa Sabadell per gaudir d’alguna de les 15 propostes que finalment s’han pogut veure entre el 26 de juny i el 14 de juliol, després de la suspensió de dues de les sessions, una per causes meteorològiques i l’altra per motius de salut. El Fresc ha posat en venda un total de 3.192 localitats, de forma que l’índex d’ocupació d’aquesta cinquena edició ha estat del 79,8 per cent.

“És un excel·lent resultat per a una edició especial, no només per tractar-se de la cinquena, sinó també perquè era la primera que es podia realitzar amb normalitat després de la pandèmia”, remarca el director de la Fundació 1859 Caixa Sabadell, Joan Carles Sunyer. “A la vista d’aquestes xifres podem dir que el Fresc ha recuperat l’afluència habitual”, afegeix. La Fundació 1859 Caixa Sabadell organitza el Festival amb el BBVA com a partner principal.

El Fresc22 ha registrat també sis sessions amb entrades exhaurides. Es tracta de les obres de teatre Ni rastre de qui vam ser (Fel Faixedas i Carles Xuriguera) i Els ocells (La Calorica); els concert de Marina Rosell, l’espectacle músico-teatral Tenors (companyia Illuminati) i els recitals poètics Fil de Memòria (amb Pere Arquillué) i Temps fràgils (amb Jordi Boixaderas).

Més enllà de les xifres, els organitzadors fan també una molt bona valoració artística. “El Fresc es consolida com un festival amb una programació eclèctica i de molta qualitat, amb espectacles que fins i tot ens atreviríem a dir que adquireixen una altra dimensió gràcies al magnífic espai que és l’Amfiteatre dels Jardinets”, assenyala Sunyer. “Volem continuar sent una oferta estiuenca basada en el teatre, la música i la paraula i, sobretot, un festival de dimensions humanes, tranquil, reposat i sense massificacions”.

Festival supralocal
L’edició del 2022 del Fresc també ha consolidat la capacitat del festival d’irradiar més enllà de Sabadell. Tal i com va passar en l’edició del 2021, un 40 per cent dels espectadors procedeixen de municipis de fora de Sabadell, segons es desprèn de l’anàlisi de les dades de venda online de localitats. “Tenim molt públic de pràcticament totes les poblacions del Vallès Occidental, molta assistència des de Barcelona i molta gent que ve cada cop de més lluny. Aquest any, en concret, hem tingut espectadors de 57 poblacions”, relata Joan Carles Sunyer per qui això “significa que el Fresc no és només un festival artístic sinó també un factor de dinamització cultural, comercial i econòmica de la ciutat en l’època estiuenca”.

El Fresc manté la bona valoració per part del públic, a tenor d’un primer anàlisi de les enquestes de satisfacció realitzades després de cada espectacle i de les quals encara s’estan recollint dades. La programació, el tracte a l’espectador i el ticketing són els aspectes més ben valorats.  A més, la majoria d’espectadors/es enquestats qualifiquen amb un 8.7 sobre 10 la seva experiència al Fresc i creuen ‘Molt probable’ que recomanin el Festival d’Estiu de Sabadell a d’altres persones.